Archive for category: Met video fragment

Het is net houtsnijwerk.

Na redelijk veel research te hebben gedaan kon ik dan eindelijk vandaag het bos in op zoek naar de oh zo lieve Bosuiltjes. Eigenlijk ben ik net iets te laat gezien de meeste bomen al redelijk kaal zijn en ik juist dat beeld wil dat de herfst zichtbaar is in mijn foto. Na teleur te zijn gesteld op twee van de gevonden plekken was het op naar plek drie. In de eerste instantie liep ik de bosuil totaal voorbij, zag hem gewoon niet zitten. Ik had de hele rij bomen afgelopen zoekende naar de slaapplaats van de Bosuil maar kon hem stomweg gewoon niet vinden.

 

Op een statief in het bos als een soort van struikrover.

Teleurgesteld terug naar de auto gelopen tot dat ik langs een aantal oude bomen liep en vastberaden als ik meestal ben ga ik al lopende toch naar boven kijken zoeken naar het goud bruine verenkleed van deze schitterende schonenslapsters.

En ja hoor ergens midden in een set van grote ouden bomen stond een afgetopte boom met een gescheurde zijtak waar deze schoonheid heerlijk zat te slapen. Hij tok zich niets aan van de vele honden uitlaters en mountainbikers die kris kras tussen de bomen onder hem heen fietste en liepen.


YouTube “Wat fragmentjes van de shoot met de uil..” 720P

Uiteindelijk heerlijk even vanuit alle hoeken de bosuil kunnen bekijken en fotograferen.. TOP!

Klik voor meer foto van de Bosuil hier: Bosuil – Strix aluco

 

Oranje ogen en scherpen klauwen.

Veel uilen soorten zijn liever zo ver mogelijk weg van de mensen en hun voertuigen, lawaai en licht. Ook jagen uilen het liefst in de nacht en slapen overdag op een veilig plek. Deze uilensoort niet. De Ransuil heeft om zijn Amsterdamse gezegd “schijt” ze slapen waar zij willen en gaat zitten in een boom die hun het liefst hebben.. en claimen deze boom als hun rustplaats voor de dag rust.

Zo ook deze Ransuil, die al een aantal dagen met een groepje van 5 de boom hebben geclaimd in de voortuin van het huis. Heerlijk “soeselend” in het zonnetje op een tak af en toe z’n verenkleed poetsen en heel af en toen (zo als in de foto) geschrokken van de buurman die in de tuin ernaast het gras aan het maaien was.

 

Doordringende blik.

 
Ondanks de grasmaaier, de tientallen auto’s die door de straat reden en die bolle gek met zijn statief en camera die steeds rond de boom ging, bleven alle uiltje ongestoord en volhardend op hun tak rusten.
 


clip “Compilatie van Ransuil 2017”

 
Hier boven een kleine compilatie van de andere Ransuiltjes die in de zelfde boom zaten als de Ransuil op de foto. Wat een geweldige diertjes en wat een ervaring.

Klik voor meer foto van de ransuil hier: Ransuil – Asio otus