Archive for category: Verhaal achter de foto

Roofvogel tijdens een broodje kaas.

Rond de maand Mei zag ik elke dag bij me werk een Buizerd op een op een paaltje langs en stil fietspad naast het parkeerterrein bij me werk. Soms vloog ze naar de dak rand, soms naar een reclame bord bij de buren en dan weer op het fietsenhok.. Ze was helemaal niet bang en gaf niets om de 40+ mensen die zo nu en dan op nog geen 4 a 5 meter afstand naar haar stonden te kijken. Een aantal weken verstrijken en ze bleef maar rond ons pand hangen en aan de half opgevreten ratten, muizen en konijnen te zien had ze elke dag een goede maaltijd.

 

crappy samsung 7 pic

 

 

Ik heb haar zo af en toe tijdens mijn werkdag in de gaten gehouden en ontdekte een beetje een patroon in haar dag.. bij daglicht zat ze altijd op twee plekken op dak op ons pad een beetje te poetsen, in de ochtend verstreek ze naar een boom naast het fietspad en rond het middag uur zat ze vrijwel altijd op een hek paaltje naast het fietspad waar ze vrijwel de rest van de dag door bracht.. Er staan niet zo veel hek paaltjes meer dus dit gaf mijn een mooie kans om op een weekend dienst haar eens van dichtbij te fotograferen. (hehe) als of ik nog niet genoeg foto’s had van buizerds.

 

Samsung 7

 

 

Dus tijdens een middag dienst telelens mee.. en tijdens de dag/avond uurtjes voor zon’s ondergang met het hele swikkie (statief, lens en 1.4x converters) af en toe het terrein afgelopen tot ik haar zag zitten op een van de hek paaltjes (zie foto mobiel). Als er niets aan de hand was bleef ze zitten en kom ik rustig stap voor stap met mijn camera, lens en statief telkens een stapje dichterbij komen, tot ik op het punt was zelfs een paar stappen terug te moeten nemen want mijn focus begint bij 3.5 meter en daar was ik al voor bij.. en on scherpen foto’s daar gaan we niet voor.

 

met de Sumsung 7

 

 
 

Eind resultaat..

 

 

Ik heb me een uurtje leuk kunnen vermaken helaas liet het licht het wat afweten die dag.. maar ondanks dat heb ik er toch nog wel een aantal leuke plaatjes uit kunnen halen. Helaas een aantal weken verder was ze vertrokken en zagen we haar niet meer..

Klik hier voor meer mooie foto’s van de Buizerd..

 

Het is net houtsnijwerk.

Na redelijk veel research te hebben gedaan kon ik dan eindelijk vandaag het bos in op zoek naar de oh zo lieve Bosuiltjes. Eigenlijk ben ik net iets te laat gezien de meeste bomen al redelijk kaal zijn en ik juist dat beeld wil dat de herfst zichtbaar is in mijn foto. Na teleur te zijn gesteld op twee van de gevonden plekken was het op naar plek drie. In de eerste instantie liep ik de bosuil totaal voorbij, zag hem gewoon niet zitten. Ik had de hele rij bomen afgelopen zoekende naar de slaapplaats van de Bosuil maar kon hem stomweg gewoon niet vinden.

 

Op een statief in het bos als een soort van struikrover.

Teleurgesteld terug naar de auto gelopen tot dat ik langs een aantal oude bomen liep en vastberaden als ik meestal ben ga ik al lopende toch naar boven kijken zoeken naar het goud bruine verenkleed van deze schitterende schonenslapsters.

En ja hoor ergens midden in een set van grote ouden bomen stond een afgetopte boom met een gescheurde zijtak waar deze schoonheid heerlijk zat te slapen. Hij tok zich niets aan van de vele honden uitlaters en mountainbikers die kris kras tussen de bomen onder hem heen fietste en liepen.


YouTube “Wat fragmentjes van de shoot met de uil..” 720P

Uiteindelijk heerlijk even vanuit alle hoeken de bosuil kunnen bekijken en fotograferen.. TOP!

Klik voor meer foto van de Bosuil hier: Bosuil – Strix aluco